boszorkányok és pazar kaják az anaga hegységben

Lenyűgöző formák, lehetetlen színek, csodás illatok és kellemes anekdoták várnak a sziget legészakibb részén! Az egész napos kirándulást egy olyan étteremben koronázzunk meg, ahol garantáltan megnyalod mind a 10 ujjad!

Úgy tartják, a hegy közepén van egy település, ahol éjfélkor boszorkányok lepik el az erdőt és hangos éneklésbe kezdenek.

Hogy ebből mi az igazság, azt sajnos nem tudjuk, de az biztos, hogy erre a túrára érdemes lesz bekészíteni a powerbankot vagy az extra akksit a fényképezdőgépedbe, ugyanis a tapasztalataink azt mutatják, hogy átlag 2 percenként készül fotó!

Utunk során felfedezzük az Európában szinte egyedülálló babérerdőt, végig megyünk a hegység keleti oldalán, megállunk a legszebb északi strandoknál, ebédelünk egy nagyot, körbenézünk számos kilátópontnál, felfedezünk titkos helyeket majd ellátogatunk a sziget legtöbbet fotózott strandjához is. Hazafelé pedig, ha van még energiánk, beugrunk a koncepció városba, hogy a természet nyugalmát egy kis pezsgő belvárosi hangulattal zárjuk!

hasznos infók az anagáról

A hegység, mely lenyűgöz, magával ragad és örökre a retinádba ég!

  • Természet 100% 100%
  • Városok, települések 15% 15%
  • Napsütés 45% 45%
  • Csapadék 55% 55%
  • Szerpentinek 73% 73%
  • Strandok 25% 25%

Tenerife, ha megnézzük, egy lábak nélküli, keletre néző kacsa. Ezért is hivatkozunk sokszor területi egységeire úgy, hogy azt az állat testrészeiként jelöljük meg. Az Anaga jelen esetben a kacsa csőre, melynek vad tájain gyönyörű és izgalmas túrákat tehetünk! A hegység felfedezése egyet jelent egy egyértelműen vidéki ízekkel teli utazással azokba a régmúlt időkbe, amikor még az ember a természettel szoros kapcsolatban élt! Az éles szélekkel és sűrűn egymást követő mély szakadékokkal teli zöld babértakaróval borította hegységben itt-ott hangulatos kis tanyák bukkannak elő.

Tiszta időben gyakran gyönyörködhetünk a Teide látványában de mindig fel kell készülnünk csapadékra: ha éppen nem titokzatos ködpaplanban áll a táj, akkor is meglephet minket az eső vagy az erős szél. Így válasszuk meg öltözékünket is – hiába süt hétágra a Nap az óceánparton, fenn a hegyen lehet, hogy akár 10 fokkal is alacsonyabb a hőmérséklet!

erre szükséged lesz majd

– zárt lábbeli
– váltó/vízhatlan ruha
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank
– kp az étteremhez

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.