látnivalók

Casa de los Balcones

400 éves  kézzel tapintható történelem Tenerife északi részén, La Orotava belvárosában

A Balkonok háza a sziget talán legkülönlegesebb és egyben legszebb múzeuma. A 17. században, 1632-ben befejezett épület a sziget legfontosabb kézműves komplexuma, amely betekintést nyújt a spanyol hódításokat követő elit mindennapi életébe is.

A ház Juana García Nieto és Juan de Castro Bazo későbbi kapitány és tanácstag házasságának eredménye. Az ő kérésükre rendelték el ennek a három emeletes épületnek a létrehozását, mely során a szigetek és Spanyolország leghíresebb alkotói vettek részt.

A párnak sajnos nem született gyermeke, így a kapitány unokaöccsére iratta a birtokot, akiről majd annak lánya vitte tovább a tulajdoni jogot az akkor még Casa Fonseca néven ismert épület tekintetében. A ház jelenlegi pompáját 1773-ban érte el, amikor Francisco de Fonseca alpolgármester és családja élt benne.

Jelenlegi szerepét az 1960-as Los Rodeos reptér megnyitásával kezdte meg. Ez jelentette a turizmus fellendülését, az emberek pedig egyre inkább érdeklődni kezdtek ennek a csodás városnak még csodásabb háza iránt. Az új tulajdonos, Carlos Schönfeldt Machado meglátta a piaci rést és kézműves házzá alakította a kastélyt és az egyik szobát átalakította szuvenír bolttá.

A Casa de los Balcones felső emeletét a 19. század végi kanári életmódra rendezték be, ahol megtekinthetjük a nappali-konyha, étkező, hálószoba, konyha és fürdőszoba helyiségeket. 1994-ben kapta meg a történelmi és etnológiai védjegyet.

🌐 https://casa-balcones.com

🏛 C. San Francisco, 3, 38300 La Orotava, Santa Cruz de Tenerife

🕑 minden nap 10:00-18:00 között. Átlagos látogatási idő: 45-60 perc

💲 5 € / fő

📸 igen, javasolt fotóhelyszín

🅿 a múzeummal szembeni udvaron ingyenesen

♿ nem akadálymentes múzeum

🚻 van mosdó

Még szintén kedvelheted...