Csodás déli városaink

A szigetre látogató turisták által leginkább keresett oldal a déli. Szuper strandjai és az évi 330 napsütéses napja páratlan! Cserébe a 60 éves városok nem sok autentikusságot adnak. Még jó, hogy a szigeten minden 1 óra alatt elérhető!

A sziget modernebb arca páratlan természeti adottságokkal megtűzdelve

A Teno-hegység végéből induló túránk során olyan eldugott és közkedvelt részeket fedezünk fel, melyek nélkül nem lenne teljes a nyaralás! Utunk során sokszor feltűnik majd a szinte karnyújtásnyira található La Gomera szigete, másik oldalól pedig fel-felbukkan a Teide néha havas csúcsa is.

Már az első megálló is lenyűgöző: tökéletes helyszíne a Los Gigantes fotózásának, és ahogy csurdogálunk lefelé, számos olyan partszakaszt mutatunk meg, ahol leesik az állad a szépségtől! Megállunk a sziget legjobb fagyizójánál, saját krémet készítünk Aloe Verából, megismerjük a banánföldek életét, majd kora este elvegyülünk a pezsgő város forgatagában. Hosszú és tartalmas nap lesz!

hasznos infók a déli oldalról

Ha Tenerife déli részén főleg magyarok élnének, biztos úgy szólna a régi mondás: olyan ritka itt az eső, mint a fehér holló!

  • Természet 25% 25%
  • Városok, települések 75% 75%
  • Napsütés 95% 95%
  • Csapadék 5% 5%
  • Szerpentinek 10% 10%
  • Strandok 85% 85%

A hatvanas évekig Tenerife déli oldalán a hatalmas banánföldeken kívül nem sok mindent talált itt a szigetre érkező túrista. Aztán az egykori városvezetés meglátta a potenciális lehetőséget a turizmusban, így sorra jelentek meg a városok, teret adva az ide látogatóknak a felhőtlen nyaraláshoz. 

Számos programlehetőség is innen indul (delfin- és bálna les, mindenféle vízisport vagy éppen komp La Gomera-ra) és manapság pezsgő és nyüzsgő városok a jellemzők: Las Americasban gyakorlatilag 0-24 bulik és pörgés van jelen. 

A kissé kopár déli rész ideális, ha a szigetre látogatók célja a strandról-strandra járás, viszont aki aktívabb, nyüzsgőbb nyaralást szervez magának, a YOUnerife csapatának véleménye alapján inkább az északi oldal ajánlott. 

erre szükséged lesz majd

– kényelmes lábbeli
– törölköző, strandruha
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.