csodás északi városaink

Ha az igazi Tenerifére vágysz, Északon a helyed, hiszen itt élnek a vérbeli kanáriók, itt találkozhatsz a sziget valódi arcával, impozáns épületeivel, a legjobb borokkal és a legfinomabb ételekkel!

Egy felmérés kimutatta, hogy a szigetre érkező turisták 6-ból 4 napot északon töltenek. Nem véletlenül!

Északi túránk során szinte végig az óceán mellett haladunk, mely néhol a zord, néhol a kedves arcát mutatja majd meg nekünk. De ha a végtelen kékség már unalmas lenne (létezik ilyen?) a másik irányba tekintve a Teide hatalmas óriása köszön ránk két település között.

Ebben a túrában végigjárjuk a legszebb tenerifei városokat Garrachicotól La Lagunáig, megtekintjük a sziget egyik legszebb vízesését, megállunk a Halálos iramban 6 jellegzetes forgatási helyszínén, megismerjük, hol heverte ki depresszióját Agatha Christie és hazafelé kicsit meghódítjuk a fő vulkánunkat is!

hasznos infók az északi oldalról

Autentikusság és valódi Tenerife – ez jellemzi a sziget ezen részét

  • Természet 25% 25%
  • Városok, települések 75% 75%
  • Napsütés 55% 55%
  • Csapadék 25% 25%
  • Szerpentinek 15% 15%
  • Strandok 20% 20%

A Teno-hegység és Anaga-hegység között húzódó, hamar 2-300 m magasságokat elérő része a szigetnek a valódi Tenerife. Itt a déli oldallal ellentétben jelentősen több a csapadék, így a mezőgazdaság is inkább erre a területre összpontosult. 

1706-ban történt vulkánkitörés eléggé átformálta az akkori természetet, ezáltal természetes strandokat hozott létre. Viszont nem csak ez a legérdekesebb ezen a részen: itt található a Kanári-szigetek jelképe, az ezeréves sárkányfa és meg kell említeni a híres La Orotava-i balkonokat is, melyek a kanári-jelleg reneszánszai voltak! Puerto de la Cruz városban található a világ első számú állatkertje, a Loro Park, mely évente közel 5 millió látogatót vonz.

Az északi oldal közepén indul a TF-5 autópálya, melyen gyorsan a fővárosba érhetünk, de egészen a Teno-t átszelő szerpentinekig kiváló minőség a jellemző.

Tenerife északi oldala nem csak kulturális, de gasztronómiai élményeket is tartogat, hiszen a vulkáni talajon érett szőlőkből készült boroknak nincs párja kerek e világon, de a helyi kecskesajt is olyan, hogy arra még évek múlva is emlékezni fog a kóstoló!

erre szükséged lesz majd

– zárt lábbeli
– kardigán
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank
– naptej

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.