fedez-EDD fel Tenerifét!

Egy hetes gasztro-nyaralás a Kanári-szigetek legnagyobb tagján
szeptember 29 és október 6 között

Tematikus nyaralásunk keretén belül a sziget szépségein felül gasztronómiai adottságait is előtérbe helyezzük: az egy hét alatt ellátogatunk olyan éttermekbe, amit a turisták nem gyakran találnak meg, ebédelünk a reggel frissen fogott tenger gyümölcseiből és halaiból, uzsonnázunk a frissen termett gyümölcsökből, ellátogatunk banánfarmra, sajtmanufaktúrába és természetesen a sziget legjobb borai is az asztalra kerülnek. Hogy a koffein is meglegyen, megkóstoljuk Tenerife speciális kávéját no és persze a szigetcsoport legjobbnak választott fagyizójába is ellátogatunk!

Főbb pontokban

 

U T A Z Á S 

Budapest Népligetben lesz a gyülekező, innen privát transzfer visz el minket a bécsi Schwechart repülőtére. Közvetlen járattal jutunk el Tenerifére szeptember 29-én a déli órákban.

Haza ugyancsak közvetlen járaton repülünk Bécsbe, ahol privát transzfer fog várni minket október 6-án este. Vele jutunk vissza Budapestre a Népligethez az este folyamán.

S Z Á L L Á S 

Tenerife délnyugati csücskében, Puerto de Santiagoban lesz a szállásunk a 4 csillagos Blue Sea Lagos de Cesar hotelben (részletek a szállásról). Itt franciaágyas és két szimpla ággyal berendezett szobákban leszünk elhelyezve. Reggelit minden napra kapni fogunk és amikor nem kirándulunk éppen, élvezhetjük a szálloda medencéjét vagy a Playa de la Arena kék zászlós strandját!

É T K E Z É S 

A szállásunk minden reggel bőséges svédasztalos reggelit kínál majd. A kirándulások alkalmával együtt ebédelünk és vacsorázunk, a fakultatív napokon pedig a kirándulások helyszínei étkezhetünk, már ismert és bejáratott éttermekben! Ha nem tartasz velünk a fakultatív napokon sem kell aggódnod: a hotel és a strand környékén számtalan étterem és kisbolt is található!

K I R Á N D U L Á S O K

A nyaralás idején három tematikus kirándulással készülünk, amik során nem csak a sziget gyönyörű természeti adottságait fedezzük fel, hanem ellátogatunk autentikus kanári éttermekbe (guachinche), banánfarmra, borászatba, sajtműhelybe és piacokra is a reggeltől estig tartó kirándulások alkalmával!

F A K U L T A T Í V

A nyaralás során természetesen lesz idő a pihenésre és strandolásra is, ám aki aktívan szeretné eltölteni az időt, velünk tarthat a fakultatív kirándulásokra vagy válogathat az elérhető programok közül: delfin- és bálnanéző hajókirándulás, tengeralattjáró, jet ski, Teide csúcs megmászása, Loro Parque (állatkert), Siam Park (csúzdapark), stb.

K Ö Z Ö S S É G

A nyaralást kiscsoportos üdülésként szervezzük meg (max 9 résztvevővel), ettől lesz autentikus, családias, baráti! A tematikus napokat mind együtt töltjük, a szabad napokon pedig csatlakozhattok sziget-felfedező kirándulásunkhoz vagy csak élvezhetitek a még kellemesen perzselő Nap jótékony hatását! Ezeken az estéken közös sörözés, borozgatás során ismét találkozhatunk!

Pico del Teide

Tervezett menetrend

szeptember 29. csütörtök - érkezés napja

A gyülekező éjjel 2-kor lesz Budapesten a Népligetnél, itt már várni fog bennünket Réka, a magyar idegenvezetőnk, aki végig velünk lesz majd utunk során! Ide érkezik majd a privát transzferünk is, hogy együtt induljunk el Bécs Schwechart Reptere felé, ahonnét reggel 6:55-kor indul a Tenerifei járat.

A Kanári-szigetek legnagyobb tagjának déli repterére 11:20-kor érünk majd, itt találkozunk Bálinttal, a YOUnerife alapítójával. A szállásra együtt megyünk el, ahol, miután lepakoltuk a cuccainkat és vettünk egy frissítő fürdőt, már élvezhetjük is a sziget egyik legszebb kék-zászlós strandjának, a Playa de la Arena strandnak kellemes hőmérsékletű vizét.

szeptember 30. péntek - gyümölcs és hal

Reggelit követően végig megyünk a keleti parton, hogy a régi fővárosba érve a sziget egyik kiemelkedő piacán találjuk magunkat. Itt a reggel kifogott halak sokasága, a friss gyümölcsök és zöldségek, hajnalban sütött kenyerek, sóban érlelt sonkák és a délelőtti nyüzsgés fogad minket, majd tovább állunk Tenerife legészakibb csücskébe, a gyönyörű Anaga-hegységbe, a sziget babér- és cédrus erdejébe, ahol még boszorkányok is éltek anno!

Hogy az itt található autentikus étterem tulajdonosa, a majd’ 80 éves, de a mai napig fürge főnökasszonya is közéjük tartozik-e, nem tudjuk, de az biztos, hogy itt egy remek kései hal-ebédet fogyasztunk majd el közösen, közvetlenül az óceánparton abban a településben, ahol évről-évre hajóra tették Shakespeare hordónyi borát!

Hazafelé újra a keleti oldalon haladunk majd, ahol megtekintjük a Candelariai bazilikát és a guancs mencey-ek szobrait. Ez a kilenc férfi volt Tenerife 9 uralkodója akkor, amikor a spanyolok elfoglalták a szigetet és szegényeket lemészárolták. Ahogy haladunk a déli irányba, megállunk a barlangüregbe épült falunál, majd együtt vacsorázunk egy lovarda mellé épült zseniális étteremben, ahol a sziget jellegzetes ételeiből fogyasztunk el egy könnyed vacsorát.

október 1. szombat - fakultatív delfin nap

A szállodában eltöltött reggelit követően lehetőségünk lesz egy 3 órás delfin- és bálnales hajókiránduláson részt venni (35€/fő), ahol az ebédet a Masca-völggyel szemben szolgálják fel! Délután a Los Gigantes-i természetes medencékhez látogatunk el, ahol a láva által kialakított medencében pancsolhatunk és élvezhetjük a be-be csapó hullámok “wellness” szolgáltatását!

Akinek nincs kedve velünk tartani, standozhat a Los Gigantes-i sziklák mellett, vagy a Playa de la Arena strandon.

október 2. vasárnap - hús és bor

Reggeli után északra indulunk, ahol  Spanyolország legszebb városában kezdjük a gasztronómiai kényeztetést a sziget legjobb fagyizójában. Miután felfedeztük a belvárost és megnéztük az 1709-es vulkánkitöréskor kialakult medencéket, tovább indulunk az Ezer éves sárkányfához, melynek tövében kóstoljuk meg a nemzeti  kávénkat, a barraquitot.

Az Orotava völgyben fogunk ebédelni egy eldugott guachinche-ben, ahonnan zseniális kilátás tárul elénk Puerto de la Cruz városára és a Teide csúcsára! Az ebédet követően ellátogatunk a gyönyörű La Orotava városba, majd koraeste egy borászatba, ahol egy degusztációs kóstolón veszünk részt az északi oldal legjobbnak minősített boraival: a kínálatban egy fehér, egy vörös és egy rozé mellett szerepel a Malvasia édes bor is, melyről Shakespeare annyit írt már! A nedűk mellé sajtot, sonkát, almagrotet (kecskesajt különlegesség) és helyi mézet szolgálnak fel.

október 3. hétfő - fakultatív kirándulós nap

Reggeli után vissza térünk az északi oldalra, ahol a délelőtti órákban Puerto de la Cruz városába, majd La Laguna-ba, a koncepció városba és a fővárosba, Santa Cruz de Tenerife-be látogatunk el. A napot a Playa Teresitasnál fejezzük be. A kirándulás díja 60€/fő

Akinek nincs kedve velünk tartani, strandolhat vagy ellátogathat a világ legjobbjának kiáltott állatkertjébe, a Loro Parque-be. A park transzfert is biztosító belépőjegyének díja 55€/fő

október 4. kedd - banán és csirke

Miután elfogyasztottuk a reggelinket a szálláson, a sziget dél-keleti oldalára vesszük az irányt. Ellátogatunk egy banánfarmra, ahol megismerjük ezeknek a növényeknek és a farm munkásainak mindennapjait, megkóstoljuk a frissen szüretelt gyümölcsöt és megismerjük a gofió készítésének titkát. Ez egy speciális lisztkeverék, mely nélkül a helyiek el sem tudják képzelni az életet! Készítenek belőle édeset, sósat, levest és főételt is – mi pedig a banán alapú, kecskebőrben gyúrt édes változatot fogjuk megkóstolni!

A program után ellátogatunk megnézzük a Playa Amarilla különleges strandját ahol egy chiringuito-ban (tengerparti bár) iszunk egy finom helyi sört, majd egy 350 m magasan található étterem felé vesszük az irányt, ahonnan zseniális kilátás tárul elénk a déli oldalra és olyan csirkét eszünk majd, amiért még a fővárosból is elutaznak ide a helyiek!

Ezt követően meglátogatunk egy kézműves sajtműhelyt, ahol friss kecskesajtot ehetünk, majd áthaladva egy-két kanárió településen, el is érkezünk a vacsora helyszínére, ahol kicsit dél-amerikába repítjük az ízlelőbimbóinkat, hogy ezzel tisztelegjünk a rengeteg kolombiai emigrált előtt.

október 5. szerda - fakultatív csúcsok napja

A reggelit követően Villaflor felé indulunk el, ahol a kávé mellé kötelező elfogyasztani a mandulatortát is! Miután kényeztettük az ízlelő bimbóinkat, megetetjük a tüdőnket is a tökéletesen tiszta és oxigéndús levegővel a “legdagibb” fenyőfánk mellett, majd folytatjuk utunkat a Teide Nemzeti Park-ba, ahol a sziget (és az ország) legmagasabb pontja, a Pico del Teide látványában csodálkozunk!

Keresztül haladva a 12 km átmérőjű kráteren, megállunk a kősivatagnál és megtekintjük a gyönyörű, színes, felszínre tört földrétegeket is! A hegyről Güimárnál jövünk le, ahol megismerjük a piramisok történetét. Útban hazafelé még megállunk egy gyönyörű lávaív mellett is.

A kirándulás díja 75€/fő, mely tartalmazza a piramisok belépőjét is.

Akinek nincs kedve velünk jönni, az óceán fenekére látogathatnak a tengeralattjáróval, melynek jegyára transzferrel együtt 57€/fő

október 6. csütörtök - hazautazás

Miután elfogyasztottuk a reggelinket a szálláson, összepakoljuk a csomagjainkat és indulunk a repülőtérre, ahonnan délben száll fel a járatunk Bécs felé. Az este 6 órai landolást követően már várni fog ránk a privát transzfer buszunk, ami este fél 9 körül ér Budapestre a Népligetbe.

A program díja

1200€ helyett, július 30-ig tartó jelentkezés esetén!

M I T   T A R T A L M A Z    Á R ?

– privát transzfer Budapestről a bécsi repülőtérre és vissza
– reptéri transzfert Tenerife Reina Sofia reptér és a szállás között
– szállást 2 ágyas szobákban 4 csillagos szállodában
– reggelit minden napra
– 3 db tematikus napot sziget felfedező kirándulással, városnézéssel, sajtműhely, piac, borászat, banánfarm és étterem látogatásokkal, belépőkkel
– 3 db ebédet és 3 db vacsorát a tematikus napokra
– tolmácsolást a programokon
– magyar idegenvezetőt a magyarországi indulástól a hazaérkezésig

M I   N I N C S   B E N N E?

– repülőjegy, melynek foglalásában szívesen segítségedre leszünk
– utasbiztosítás, amit általunk is megköthetsz (részletek itt)
– egyszemélyes szoba felárat, amennyiben nem szeretnél mással együtt aludni (100€)
– a választott fakultatív programok árát, melyek a programrészletezőben vannak feltüntetve

F I Z E T É S

– jelentkezéskor 30% foglalót kérünk, a fennmaradó részt  pedig szeptember 1-ig szükséges kifizetni
– vagy a részvételi díj egyösszegben fizetése a jelentkezéskor
– a részvételi díj térítése történhet utalással vagy kártyás fizetéssel is

Jelentkezés

szeptember 29 – október 06

    A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.

    Legalább 6 fős csoportok részére a nyaralást előre egyeztetett, másik időpontban is megszervezzük!

    Írj nekünk a hello@younerife.eu címre vagy hívj/WhatsApp-olj/Viber-elj a +34 638 393 37 23 telefonszámon és megválaszoljuk az utazással és programokkal kapcsolatban felmerült kérdéseidet!

    A programot legalább 7 jelentkező esetén tartjuk meg. Jelentkezési határidő: szeptember 01. A közzétett menetrend tájékoztató jellegű, a programok elemei és napjai változhatnak. A fakultatív napokra szervezett kirándulásokat legalább 3 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A közzétett árakat (beleértve a program díját is) csak abban az esetben tudjuk tartani, amennyiben a szigetet érintő áremelések nem haladják meg a jelenlegihez képest 10%-ot.