Keleti parti kirándulás

A kacsa hasa, ahol szinte mindig fúj a szél! Ez persze nem akadályozta meg a történelmet abban, hogy csodás halászfalukat, hangulatos városokat és lenyűgöző természeti formákat hozzon létre!

Van egy település itt, ahol senki sem él, mégis több száz ember részére épült fel

Többek között ezt, az eredetileg pestis járvány-kórháznak épült szellemvárost is felfedezzük Keleti parti utunk során, majd ellátogatunk egy olyan faluba, melynek háza mind egytől-egyig egy hatalmas barlangban épült fel, csámborgunk és megebédelünk a sziget legnagyobb bazilikája mellett, ahol megismerhetjük az őslakosok, a guancsok isteneit, majd a napot a fővárosban zárjuk, ahol egyik pillanatban egy modern nagyvárosban, másik pillanatban egy kedves vidéki kisvárosban érezhetjük magunkat. 

Utunk során viszont nem csak településeket fogunk bejárni: megállunk a ‘kacsa-hasának’ gyönyörű természeti helyszínein is: átkukucskálunk a lyukas hegyen, ámulunk egyet a szörfösökön és megállunk a lávafolyások által képződött természetes medencéknél is!

hasznos infók a keleti oldalról

Amennyire kopár, annyira változatos helyszínek jellemzik ezt a részt

  • Természet 45% 45%
  • Városok, települések 55% 55%
  • Napsütés 70% 70%
  • Csapadék 30% 30%
  • Szerpentinek 15% 15%
  • Strandok 65% 65%

Tenerife, ha megnézzük, egy lábak nélküli, keletre néző kacsa. Ezért is hivatkozunk sokszor területi egységeire úgy, hogy azt az állat testrészeiként jelöljük meg. A keleti jelen esetben a kacsa hasa, melyet nem jellemeznek vad részek, mégis izgalmas kirándulást tehetünk a part menti városok nyomán. 

A sziget ipari tevékenysége is inkább erre a részre összpontosult és itt található a déli reptér is. A szinte állandó szél miatt a keleti parti strandok a szörfösök mekkája, a vízi élővilág miatt pedig számtalan búvárral találkozhatunk minden fele. Az évezredek során számos egyedi természeti képződmény kialakult itt, ilyen például a Costa del Silencio-i, Gran Canon-hoz hasonló partszakasz, vagy éppen a diadalív Tajao településénél. Találhatunk itt lávafolyás által kialakított természetes medencét és piramisokat is. 

Ugyan nem ez a turisták által legfelkapottabb rész, mégis érdemes rászánni egy napot, nem fog csalódást okozni! 

erre szükséged lesz majd

– kényelmes, zárt lábbeli
– kardigán
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank
– naptej

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.