San Cristobal de la Laguna
látnivalók

La Laguna

Tenerife legidősebb városa – Dél Amerika mintavárosa – a sziget egyik legszebb települése! Mit tartogat számunkra?

A sziget legelső városa, San Cristobal de la Laguna mára UNESCO védelem alatt álló, egyenes és egyedi utcáin sétálva azonnal azt érezhetjük, hogy vissza ugrottunk néhány száz évet az időben! A mindig nyüzsgő belvárosban számos üzlet és kávézó vár minket, ahol főleg helyiek várnak egy-egy jó asztalra kedvenc tapas- vagy borbárjukban. 

Az itt található egyetem lévén La Laguna mindig egy fiatalos város marad, ezért nem is gondolná az ide látogató, aki csak az embereket nézi, hogy a minket körülölelő házak azért készültek, hogy arról majd megmintázzák a frissen felfedezett Dél-Amerikai településeket!

A XV. században felhúzott gyarmati stílusú település külső védőfalak nélkül épült fel, a belvárosában sétálgatva pedig egymást érik a templomok és más vallásos jellegű épületek. 

A Tenerife déli oldalán megszálló vendégek La Lagunában látogatva is érzékelhetik, mennyire szélsőséges ez a sziget: nem ritka, hogy elindulunk a kellemes 25-30 fokból, és mire felérünk, fel kel venni a pulóvert, mert ezen az 550 méter magasan elterülő településen igen csak le tud hűlni az idő! 

Még szintén kedvelheted...