látnivalók

Orchidea park

Puerto de la Cruz szinte kellős közepén találjuk ezt a gyönyörű botanikus kertet, ahol szó szerint megelevenedik a történelem!

A sziget egyik legrégebbi épületében játunk, Puerto de la Cruz belvárosában. 1730-ban alapították a Sitio Liter kúriát, eredetileg egy holland borexport cég székhelyének és pincészetének. 1744-ben került eladásra, akkor Archibald Little, brit befektető vette meg és élt benne egészen 1856-ig, amikor Charles Smith kezébe került. 1996-ig volt a család tulajdona.

Ez idő alatt számtalan művész és kulturális szereplő jelent meg a birtokon. Számos műalkotásukat fedezhetjük fel még ma is. A leghíresebb látogatók között szerepel William Wilde, Oscar Wilde dramaturg édesapja; Marianne North, híres festő, aki 2 hónapot élt a kastélyban. Őt annyira megihlette ez az udvar, hogy számos képe, mely manapság a Royal Gardens-ben van kiállítva, itt készül el, ezek másolatát pedig a kertben is kiállították. 1927-ben itt szállt meg Agatha Christie, aki a Rejtélyes Mr. Quin című regényét dolgozta ki itt. Viszont nem feledkezhetünk meg a világ egyik leghíresebb botanikus szakértőjéről sem, Alexander Von Humboldt-ról sem, aki 1799-ben látogatta meg a kúriát és akinek a szobra a La Orotava-ba vezető út menti kilátóban található (korábban posztoltunk róla itt).

Természetesen a felsorolt személyek történelmi jelentősége mellett nem feledkezhetünk meg arról, amit manapság nyújt ez a több, mint 220 éves botanikus kert és kastély, mely csak néhány éve látogatható a nagyközönség számára. Itt található a sziget legnagyobb orchidea gyűjteménye, valamint a város legnagyobb és legrégebbi sárkányfája is további közel 500 növény társaságában. A padokon pedig nagyon szép és érdekes csempefestmények mellett pihenhetünk meg, ha nincs kedvünk beülni a kert végében található hangulatos kávézóba.

🏛  Camino Sitio Litre, 16, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife

🕑 hétfő-vasárnap 09:30-14:30

💲  5 eur/fő

📸 igen, kiemelt fotóhelyszín

🅿 az utcán ingyenesen

♿ részben akadálymentes 

🚻 van mosdó

(a fenti információk a cikk írásának időpontjában érvényesek. Hivatalos weboldal linkje ide kattintva.)

Még szintén kedvelheted...