keresztül-kasul a teidén

Spanyolország és Makaronézia legmagasabb hegye, mely mint egy óriás emelkedik ki a sziget közepén! Ezt kihagyni egy tenerifei út során felér egy bűnténnyel! Fedezd fel velünk!

A Teidét különleges és összetett élmény bejárni, ugyanis nagyon különböző ökoszisztémákkal találkozhatunk mindössze néhány kilométeren belül.

3718 méteres magasságával lebilincselő élményt nyújt a sziget közepén elhelyezkedő hegy. Utunk során keresztül-kasul bejárjuk majd, felfedezve olyan részeit, melyek mellett a nem felkészült turisták csak úgy elhaladnak. 

Északi irányból kapaszkodunk fel rá, érintve az obszervatóriumot és egy látogatói központot is, ahol megismerhetjük a vulkán keletkezését. Ezt követően megállunk a kősivatagnál és a legnagyobb kürtőnél, majd egy libegővel meghódítjuk a csúcsot, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk mind Tenerife, mind Makaronézia kapcsán. Ezután sétálunk egy nagyot a Teide Nemzeti Parkban, majd a sziget legtisztább levegőjű városában vacsorázunk meg.

hasznos infók a teidéről

A hegység, mely lenyűgöz, magával ragad és örökre a retinádba ég!

  • Természet 100% 100%
  • Városok, települések 15% 15%
  • Napsütés 75% 75%
  • Csapadék 25% 25%
  • Szerpentinek 73% 73%
  • Strandok 0% 0%

A Teide Nemzeti Park ideális helyszín a vulkánok alkotó kreativitásának megfigyeléséhez. Ennek a megszámlálhatatlanul sok vulkánkitörés eredményeként Tenerife közepén létrejött 15 kilométer átmérőjű amfiteátrumnak a főszereplője a Teide-csúcs, a maga 3718 méteres magasságával. Azok, akik már megérinthették szeszélyes lávakitörései nyomát és megszemlélhették az innen látható kék eget, érhetik, a természet eme ékszere miért is Európa leglátogatottabb nemzeti parkja és az Unesco Világöröksége.

Felkapasztkodni a Teidére felér egy földrajz órával: tökéletes prezentációja a növényvilág változásainak valamint meglepő módon, ez a 2000 méteres magasságban elterülő óriási lávamező telis-tele van növényi és állati élet nyomaival. A vulkánból kitörő kőzetek kézzelfogható bizonyítékai a korábbi pusztításoknak. 

A Teidén két látogatói központ is található és jól kiépített út segíti az érdeklődőket. Fontos viszont figyelembe venni, hogy mind a Nemzeti Park, mind a felvonók rossz időjárás esetén lezárásra kerülnek!

erre szükséged lesz majd

– zárt lábbeli
– váltóruha: hosszú nadrág és pulcsi, télen kabát
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank
– felvonó esetén előre megvásárolt felvonó jegy (részletek itt)

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.