szerpentinen a teno-hegységben

Igazi vezetés-technikai tanfolyam, de hidd el, az állad leesik majd! Fedezd fel velünk a Teno hegységet, melyet keresztül kasul átszelünk majd, a végét pedig megkoronázzuk egy csodás naplementével egy világítótorony tövében.

Ezer évvel ezelőtt a kalózok birodalma volt. Manapság gyilkosoktól nem kell tartanunk, az egyedüli nehézség a sok szerpentin.

Egy igazán változatos útra invitállak meg: a sziget legnyugatibb, ezáltal legtöbb napsütéses órával rendelkező csücske, a Teno-hegység olyan természeti formákat tartalmaz, hogy az szinte biztos, hogy a retinádba ég!

Kirándulásunk során megállunk annál a kráternél, ahonnan a kitörő forró láva anno letarolta Garrachico városát, felfedezzük a kalózok korábbi lakhelyét, amit nyugodt szívvel emlegethetünk Tenerife Machu Pichu-jaként is és egy kiadós kései ebédet követően elugrunk a legnyugatibb világítótornyunkhoz. Hazafelé még teszünk egy sétát egy bájos kisvárosban és megállunk egy fagyira Garrachicoban is.

hasznos infók a tenoról

Talán Tenerife legszebb része, ahol a víz és a föld egyvelege levesz a lábadról!

  • Természet 90% 90%
  • Városok, települések 10% 10%
  • Napsütés 65% 65%
  • Csapadék 15% 15%
  • Szerpentinek 80% 80%
  • Strandok 15% 15%

A Teno olyan, mintha egy szigeten belüli szigeten lennénk. És ez nem is áll messze az igazságtól, hiszen a Teno egy kis különálló szigetecske volt, mely később csatlakozott a mai Tenerifét alkotó szigethez. Ez a viszonylagos földrajzi elszigetelődés lehetővé tette, hogy több, mint 1300 m magas hegyei, hegyszorosai és szűk völgyei megőrizék egyedülálló biológiai sokféleségét és építészetét.

A Teno Mezőgazdasági Park látnivalót kínál az Agua-erdősség lombhullató babérerdeitől kezdve a hatalmas Masca-szurdok páratlan kaktuszbozótjaiig, miközben az élettől túláradó függőleges kőszirtjein haladunk át. A természet és az itt élő helyi lakosok közötti szoros kapcsolat minden négyzetcentiméterén jelen van, mely olyan különleges hangulatot áraszt a hegységnek, mely egyedülálló egész Makaronéziában. 

Számos pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a szinte karnyujtásnyira elhelyezkedő La Gomera szigetére.

erre szükséged lesz majd

– zárt lábbeli
– naptej
– víz, rágcsa
– extra akksi/powerbank
– kp az étteremhez

Rendeld meg az általunk szervezett privát kirándulásokat!

A Küldés gomb megnyomásával hozzájárulok a megadott adataim adatkezelési tájékoztató  szerinti kezeléséhez.