látnivalók

Természeti és Régészeti Múzeum

A sziget – sőt, a szigetcsoport- legjelentősebb múzeuma a tenerifei fővárosban! Megér egy látogatást!

Már a 18.-19. század is Tenerifére vonzotta a korszak legnagyobb kutatóit (többek között Darwin, Humboldt, Verneau, Lyell és Berthelot) akik olyan kiváltságos helyzetben voltak, hogy lerakhatták Tenerife természeti- és emberi faji kutatásainak alapjait azokban a magán- és közmúzeumokban, melyek gyűjteménye lett végül a Természettudományi és Régészeti Múzeum, aminek Santa Cruz de Tenerife, a sziget főváros ad otthont.

1951 júniusában jött létre a sziget Természettudományi Múzeuma, amely eredetileg nagyon sokféle eredetű gyűjteményekkel volt ellátva, bár legfontosabb bázisa Anselmo J. Benítez régi múzeumának alapjai voltak, valamint az itt élő kutatók munkáinak eredményei. a nagyközönség előtt 1962-ben nyílt meg, ekkor avatták fel a Rovartani részleget – ám ekkor még egy régi házban, a Parque de la Granja Santa Cruz-ban találhattuk a gyűjteményt. Mostani, végleges helyét 1974-ben kapta meg az közkórház épületében. 

Na de ennyit a száraz tényekről, nézzük, mi minden vár ránk ebben az ingyenes és nagyon modern a múzeumban!

Három emelet tömény tudomány! Elsőként hatalmas kivetítőkön és tévéken mutatják be a vulkáni folyamatokat és a Kanári szigetek 8 szigetének élővilágát és kiemelkedő természeti képződményeit. Majd haladva az emeletekre, előkerülnek az őslakosok életét bemutató eszközök és mindennapi tárgyak részlege, megismerkedünk a szigetet körülvevő hatalmas óceán élővilágával és az őslakosok testi adottságaival is!

Tenerife terrészeti szépségei mellett a múzeumok is lenyűgözőek. A tárlatokat úgy rendezték be, hogy azok érdekesek legyenek a kicsi és a felnőttek számára is, hatalmas háttéranyagot biztosít ahhoz, hogy betekintést nyerhessünk a szigetcsoport korábbi életébe! Szívből ajánlom, hogy ha belefér időben, látogassátok meg ezt a kiállítást, garantáltan nem fogtok csalódni!

🏛 Calle Fuente Morales, s/n, 38003 Santa Cruz de Tenerife

🕑 hétfő-szombar 09:00-19:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-17:00

💲  ingyenes

📸 igen

🅿 az utcán ingyenesen vagy parkolóházban

♿ akadálymentes 

🚻 van mosdó

Még szintén kedvelheted...